Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
Bara vi inte själva blir flyktingar en dag...

Jimmie Åkesson deklarerade stolt häromdagen att han lyckats minska flyktinginvandringen till Sverige till 900 personer per år.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jimmie Åkesson, till vänster, är föremål för insändarskribentens åsikter.

Annons

Antalet flyktingar i världen är ungefär 100 miljoner idag. Åkessons förslag innebär alltså att vi väljer ut nästan en på 100 000 som får komma hit! Även om vi struntar i denne ende, tror jag ingen skulle märka någon skillnad.

Flyktingproblemet löser sig säkert ändå bara vi väntar tillräckligt länge. De flesta skjuts, sprängs eller svälter ihjäl i sina hemländer. Några tusen åker ut på havet och drunknar. Andra lyckas ta sig över havet och hamnar i läger där många dör av svält, köld eller sjukdomar.

Annons

Annons

Naturligtvis skall vi fortsätta att importera varor såsom billiga kläder, mobiltelefoner och annan elektronik som produceras av barn och slavarbetare i andra delar av världen.

Vidare är det viktigt att införa massmediacensur så att TV, radio, tidningar och internet förbjuds att rapportera om eländet, vilket annars förmodligen skulle få många av oss att må väldigt dåligt.

Klarar vi allt detta, så kan vi fortsätta att leva lyckliga i vår lilla begränsade del av världen! Bara vi inte blir flyktingar själva en dag!?

Harry Brandqvist

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan