Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
Svårt hitta lösning som accepteras av alla

Harry Brandqvist är kritisk mot regeringens beslut att ta emot färre flyktingar än tidigare. Det är en fråga, som är svår att lösa på ett sätt som kan accepteras av alla.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Flyktingfrågan kommer att stå på dagordningen så länge världen ser flyktingströmmar från fattiga länder till Europa, skriver Lars Hjertén.

Annons

Regeringen Reinfeldt var mycket generös i flyktingfrågan. Tillsammans med Miljöpartiet beslutade man att visa "öppna hjärtan" och ta emot många flyktingar. Sista året som alliansen och MP stod bakom beslutet 2015 kom 163 000 personer till Sverige, vilket var alldeles för många för att dessa skulle integreras med jobb och utbildning i svenska språket.

Annons

När vi idag beslutar om hur stor invandringen skall vara är situationen helt annorlunda. Det finns en majoritet i riksdagen, som menar att vi skall vara mycket restriktiva, men när man kräver av oss att i särskilda fall ställa upp och ta emot flyktingar från Ukraina tar vårt land upp så många flyktingar som krävs av oss.

Annons

Flyktingfrågan kommer att stå på dagordningen så länge världen ser flyktingströmmar från fattiga länder till Europa. Flyktingar från Afrika kommer på skraltiga båtar över Medelhavet. Hundratals människor drunknar under färden. Att hjälpa fattiga människor på hemmaplan är säkert bättre än att de skall tvingas fly för att överleva. Men jag håller med Harry om att vi skall visa generositet, även när de styrande i landet ändrat uppfattning.

Lars Hjertén (M)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan