Annons

Annons

Annons

Insändare
SSU: Kommer Ulf och Jimmie svika oss unga?

Sverige har en ny regering. Nu blir det upp till bevis för Jimmie Åkesson och hans gäng. De kan inte längre skylla ifrån sig, nu när det blir tydligt för alla att Sverigedemokraterna de facto dikterar regeringens politik även om de inte sitter med i den.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: TT

Annons

Tidölaget bestående av Moderater, Kristdemokrater, Liberaler och Sverigedemokrater hävdar att det är dags för förändring. Vilken förändring? Avtalet innehåller en hel del detaljerade skrivningar om migrationspolitiken men döljer sanningen. Asylmottagningen har redan kraftigt minskat. Alla avtalets skrivningar om kortare vårdköer och bättre skolresultat kan inte finansieras av att Sverige tar emot något färre flyktingar.

Annons

Annons

De luras och kommer hitta nya syndabockar när det visar sig att de misslyckats om fyra år.

Det kommer nämligen inte gå att höja försvarets anslag till 2% av BNI, fortsätta utbyggnaden av polisen som S inledde, sänka skatter, anställa fler inom skolan, vården och äldreomsorgen. Det är dags att högerpartierna erkänner detta, pengarna kommer inte räcka till.

Den ekonomiska krisen kommer få kostnaderna i Västra Götalandsregionen att skena, det är ett faktum. Om inte den nya regeringen inte skjuter till pengar till regionen kommer det drabba oss unga. Pengar som behövs för att stärka BUP och se till att den psykiska ohälsan bland unga minskar. Kommer unga som lider av psykisk ohälsa prioriteras, Ulf Kristersson?

Kan unga i Västra Götalandsregionen lita på att Ulf Kristersson och Jimmie Åkesson faktiskt stärker barn och ungdomspsykiatrin, som de lovat? Eller kommer de, som högern alltid gjort, långsamt montera ned den gemensamma välfärd som vi under decennier byggt tillsammans?

Kommer Tidölaget sälja ut vår gemensamma sjukvård till högstbjudande? Ska de med privata sjukförsäkringar få gå före i vårdkön? Före barnet till busschauffören och undersköterskan som inte har råd med privata sjukförsäkringar? Om inte de statliga bidragen till regionerna höjs i takt med inflationen kommer Sverige bli som USA där din klassbakgrund och var du bor avgöra din hälsa.

Annons

Det är nu upp till bevis för den nytillträdda regeringen och Sverigedemokraterna om de verkligen kommer leverera på alla sina löften om bättre välfärd och sänkta skatter. Om Ulf verkligen vill vara hela Sveriges statsminister får han inte glömma regionerna. SSU kommer inte låta Ulf och Jimmie komma undan med sina löften till Sveriges elever, sjuka och äldre för att sedan prioritera Sveriges rikaste i Danderyd, Örgryte och Vellinge.

Lisa Nådo, förbundsordförande SSU

Elin Hjärtqvist, distriktsordförande SSU Skaraborg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan