Annons

Annons

Annons

Insändare
Fastighetsägarna: Hyresrätten det tryggaste boendet

Fastighetsägarna tycker det är dags att återigen lyfta fram fördelarna med att bo i hyresrätt.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Marielle Anteskog

Annons

Hyresrätten är en boendeform som blir allt viktigare. Tre av Sveriges ca tio miljoner invånare är bosatta i en hyresrätt. Det är en boendeform som leder till en ökad flexibilitet inte bara för individen utan för samhället i stort.

Det är högaktuellt att lyfta hyresrätten som boendeform, framförallt i de osäkra tider som vi idag lever i. Fördelarna med att bo i hyresrätt är många och kan radas upp. Om diskmaskinen skulle gå sönder är det bara att lyfta på luren och ringa till hyresvärden. Du behöver inte oroa dig för räntor eller ökade taxekostnader på samma sätt som om man jämför med övriga boendeformer. Du behöver inte heller skuldsätta dig för din bostad och du kan flytta när du vill med tre månaders uppsägningstid. Detta skapar en frihet i livet som är av stort värde för många.

Annons

Annons

Bekvämligheten med att bo i hyresrätten kan inte lyftas för många gånger. All din lediga tid kan du lägga på saker som du uppskattar. Att gå i skogen och njuta av naturen, att gå på en fotbollsmatch när det är derby med ditt favoritlag eller att tillbringa några timmar nere vid badstranden en varm sommardag istället för att vara hemma och klippa gräsmattan, rensa i rabatten, kratta löv eller måla fasaden är livskvalitet. Livskvalitet som du får när du bor i en hyresrätt. Du behöver helt enkelt inte bry dig om sysslorna som en människa som äger sitt boende behöver bry sig om.

Hyresrätten är ett tryggt boende, där du inte behöver oroa dig för oförutsedda utgifter. I den tuffa tid som vi dessutom lever i, så vill vi påstå att hyresrätten är det tryggaste boendet just nu.

Alma Ohlin

Ansvarig Näringspolitik

Fastighetsägarna Skaraborg

David Larsson

Kretsordförande

Fastighetsägarna Skaraborg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan