Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
Läge att lyssna om ni vill ha personal i framtiden!

Angående undersköterskornas insändare den 12 oktober.

Vi läser vad undersköterskorna i Tidaholm skriver och uppmanar arbetsgivare och kommun att verkligen lyssna.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Välfärden skriker efter medarbetare och det kommer att vara helt avgörande att kommunerna tar till sig av personalens synpunkter om man vill ha någon som arbetar i de här verksamheterna."

Bild: Arkivbild

Annons

Överallt runt om i Sverige skriker välfärden efter medarbetare och det kommer att vara helt avgörande att kommunerna tar till sig av personalens synpunkter om man vill ha någon som arbetar i de här verksamheterna i framtiden.

Det finns inget orimligt i att önska sig ett schema som går att få ihop med resten av livet. Eller att man vill kunna orka arbeta fram till sin pension. Eller att få känna att man hunnit med sitt jobb och sina brukare. Eller att orka jobba heltid. Men den verklighet vi ser inom äldreomsorgen idag är tyvärr skrämmande.

Annons

Annons

Rekryteringsbehoven kommer inte att minska. Arbetsgivarna måste inse att det inte går att försämra villkoren för en hel yrkeskår/bransch och ändå tro att befintlig personal, ny personal och vikarier ska stå på kö. Ta in det som personalen säger, ge dem möjlighet att göra sina jobb, ge dem återhämtning och bra arbetsmiljö. Personalen har massvis med kloka förslag på hur dom ser att det skulle kunna bli bättre.

Ta ett omtag för personalens, brukarnas och för hela Tidaholms skull.

Kommunal sektion Falköping-Tidaholm

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan