Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
Flytta ungdomsgården från Bibliotekshuset

Tidaholms kommun har valt att lägga ungdomsgården i Bibliotekshuset. Ett galet beslut.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det är felaktigt beslut att ha en ungdomsgård i Bibliotekshuset, hävdar insändarskribenten.

Bild: Thomas Gustafsson

Annons

Där förekommer nu till och med försök att elda på fasaden till detta vackra gamla hus. Ungdomar står och tar bilder på när personal går in med kodlås så att de sedan kan ta sig in och förstöra.

Varför lägger ni ungdomsgården på ett så undangömt ställe?

Gamla Nettohuset skulle ju vara perfekt för en ungdomsgård. Allmänheten finns omkring, buset kan stävjas innan det går helt överstyr. En uppmaning till alla föräldrar också. Det är inte skola och samhälle som uppfostrar era barn. Ta ansvar i hemmet men också ute. Håll koll på vad era barn gör. Det pågår så otroligt mycket negativt i Tidaholm, något som lätt gör att alla våra fantastiska ungdomar också drabbas av allmänhetens ilska över hur grupper av ungdomar uppför sig. Men ni föräldrar...ta av er skygglapparna...se verkligheten och sluta säga "mitt barn skulle aldrig göra något". För så är inte fallet.

Annons

Annons

Grupptryck, tidsanda, oro i omvärlden, stress, prestationsångest med mera allt tillsammans och mer ändå gör att även den man tror är lugnast och tryggast kan falla för frestelsen. Tillhörigheten i gäng växer och det är skadligt när det växer så som det gör nu.

Vi har tioåringar som är ute sent på kvällarna och säljer droger åt äldre ungdomar. Vad ger det för signaler? Katastrof! Föräldrar, kommun, socialtjänst, alla organisationer, det måste ske något och det går inte att vänta och utreda! Det måste hända nu!

Otrygg tidaholmare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan