Annons

Annons

Annons

Insändare
Inte först och främst politiker och samhället som ska agera

Läser insändaren i måndagens VB från "Tidaholmare" och har en invändning mot tankesättet i denna.

Jag håller med om att det krävs krafttag mot den typ av terror som en del barn (det verkar vara barn i alla fall) utsätter oss andra för.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Detta ansvar är väl i första hand föräldrarnas  och inte politikers eller samhällets.

Bild: TT

Annons

Att springa runt på stan på kvällar och nätter och slå sönder saker, skrämma de som säger till och på andra sätt göra vår stad osäker måste stävjas på ett bestämt sätt. Men att skylla detta på politiker och polis är att göra det för enkelt för sig. Detta ansvar är väl i första hand föräldrarnas  och inte politikers eller samhällets. Var är föräldrarna?

Annons

När mina barn var små fick de en tid de skulle vara hemma och om detta inte skedde fick det direkt konsekvenser. Man hade koll på var ungarna var och gjorde.

Annons

Idag verkar det som om föräldrar helt har tappat kontrollen och intresset för av var barnen gör. Och ja, det handlar om kontroll och ett intresse från föräldrar om vad ungarna håller på med.

Nu gäller det att se till  föräldrarna får ett större ansvar och också en skyldighet att se efter sina barn. Tydligen vet polis och andra myndigheter vilka barnen är och då kan man ju också lägga detta ansvar på rätt personer.

Jag tror också att en större närvaro av vuxna ute på stan skulle göra stor skillnad. Kanske skulle man ta upp frågan om vuxenvandring på kvällar och nätter i Tidaholm.

Undrar om någon från kommunen skulle kunna administrera detta? Nu undertecknar jag denna insändare med mitt namn och hoppas att fler gör detta. Anonyma insändare borde inte tas in.

Göran Sällberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan