Annons

Annons

Annons

Insändare
Glöm inte bort att utveckla och förvalta det vi har i Skaraborg

Det händer mycket i Skaraborg, för att nämna några saker så är en ny batterifabrik på väg att etablera sig i Mariestad och en ny stadsdel Skövde Science City håller på att växa fram.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Privat

Annons

Vi har ögonen på oss från intressenter utanför Skaraborg, som tycker att vår region är väldigt intressant. I takt med allt som är på gång så håller många kommuner på med att ta fram nya visioner och man funderar över bostadsförsörjningen. Att det händer saker är positivt för hela regionen, vi får dock inte glömma bort det vi idag redan har. Vi måste fortsätta med att jobba med förvaltandet och utvecklandet av våra befintliga fastigheter, verksamheter, boende samt vår stadskärna.

Annons

Annons

Stadskärnan spelar en central roll i regionen och hur attraktiv en plats är. Det handlar om att man ska kunna uppleva saker i stadskärnan och man ska kunna mötas. Det är viktigt att det finns något för alla målgrupper i stadskärnan för att den ska vara attraktiv. Många individer studerar stadskärnan och hur mycket man kan uppleva där, innan man väljer att bosätta sig på en plats. Det är därför viktigt att inte se den enskilda individen utan helheten och att hänga med i utvecklingen. Det går inte att vara nöjd, utan vi måste ständigt arbeta med utvecklingen för att inte bli omsprungen av någon annan region. En lyckad stadsutveckling skapar attraktiva städer och platser. Platser där människor vill bosätta sig, skapa upplevelser och driva sina verksamheter.

Skaraborg är en stark region med ca 270 000 invånare. Det är viktigt att se Skaraborg som ett och att alla kommuner samverkar med varandra för att bli så konkurrenskraftiga som möjligt.

Vi från Fastighetsägarna ser mycket positivt på utvecklingen i Skaraborg. Vi ser också att det finns en stor potential till att utveckla det vi har och inte bara fokusera på nybyggnationer, utan vi måste se till helheten och att det ena inte utesluter det andra. Det är också viktigt att utvecklingen sker i samverkan mellan alla aktörer; fastighetsägare, kommun och övriga näringsidkare för att få ut så bra effekt som möjligt.

Annons

Vi vill uppmana alla kommuner i Skaraborg inte glömma bort att utveckla och förvalta det vi har i Skaraborg och att vi gör det tillsammans.

Alma Ohlin

Ansvarig Näringspolitik

Fastighetsägarna Skaraborg

David Larsson

Kretsordförande

Fastighetsägarna Skaraborg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan