Annons

Annons

Annons

Tidaholms GS

Fina resultat av TGS i Uddevalla

Nio gymnaster från Tidaholms GS tävlade i Uddevalla.

Och de gjorde det, som vanligt, med framgång.

TGS-gymnasterna vann både mångkamper och grenfinaler.

Elin Mide Nimstad, Clara Johansson, Freja Friberg och Sophie Worall tävlade i steg 3 och 4.

Annons

Tävlingarna började under lördag förmiddag med steg 1-4. Fyra TGS-tjejer fanns med i klasserna. Clara Johansson och Sophie Worrall tävlade i steg 3 medan Elin Mide Nimstad och Freja Friberg kom till start i steg 4.

– Samtliga tjejer gjorde bra prestationer och visade upp fina serier. Elisabeth Stjerna, som är tränare för tjejerna, var nöjd med deras prestationer, berättar Lisa Jönsson i TGS.

Amanda Karlsson och Ebba Elioneri under tävlingen i Uddevalla.

På lördag eftermiddag tävlades det i steg 6 och där representerade Ebba Elioneri och Amanda Karlsson TGS.

Annons

– Ebba gjorde tävlingsdebut på steg 6 och gjorde bra ifrån sig. Lite småmissar här och där men hon presterade ungefär som förväntat. Hon gjorde väldigt bra ifrån sig i hopp och där blev hon själv väldigt nöjd, säger Lisa och fortsätter:

Annons

– Amanda gjorde sin bästa tävling på steg 6 någonsin och tog ett silver i mångkampen. Hon tog även brons i hopp och bom samt guld i barr. Jag som är tränare för dessa tjejer tycker att båda tjejerna presterade bra. Amanda har utvecklats väldigt mycket det senaste och det är väldigt roligt att se att hon även kan visa det på tävling.

Ella Worall och Ella Tollmén deltog i klubbpokal stod för en lyckad tävling.

Tävlingarna fortsatte under söndag förmiddag där Ella Worall och Ella Tollmén tävlade i klubbpokal. Ella Tollmén tog hem mångkampsbronset samt ett guld i bom. Ella Worall blev sjua i mångkampen och tog guld i hopp samt silver i bom.

– Elisabeth Stjerna, som är tränare för tjejerna, sammanfattade tävlingen som lyckad och kul att båda tjejerna fick visa upp sig.

Evelina Stjerna vann mångkampsguldet i steg 7 trots att tävlingen inte blev helt perfekt.

På söndag eftermiddag tävlade Evelina Stjerna på steg 7. Evelina tog hem mångkampsguldet trots en del fall och missar.

Annons

– Det var en lite större utmaning mentalt i den här tävlingen. Att kunna gå upp och prestera trots att man ramlat tidigare under tävlingen kan vara tufft ibland, speciellt när man har höga förväntningar på en tävling, sa Lisa och fortsatte:

Annons

– Evelina tog även brons i barr, guld i bom och fristående. Sammantaget var hon nöjd med dagen. Jag tycker att Evelina gjorde bra ifrån sig. Vissa dagar är tuffare än andra och det lär man sig mycket av.

För Evelina väntar nu Höstcupen som går av stapel nästa helg i Malmö tillsammans med två andra TGS-gymnaster som ska tävla i Svenska Cupen. Helgen därpå arrangerer TGS den egna tävlingen TGS-Cupen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan