Annons

Annons

Annons

Tidaholm landsbygd nordost

Insändare
I Orleka gräver man ner pengar diken

Under de senaste veckorna har väghållaren utmed landsvägen från Fröjered mot Orleka utfört i mitt tycke en onödig och kostsam åtgärd. Man har med en grävmaskin och en lastbil rensat vägdiken på ett sätt som innebär risker för trafikanter.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Onödigt och kostsamt anser insändarskribenten.

Annons

Vägbredden är cirka 4,20 mellan de vita kantstrecken, utanför dessa numera en näst intill obefintlig skör vägren om 3-4 dm på varje sida. Dikena är rejäla, mer som kanaler för stora regnmängder. Bredden på dessa är mellan 2-2,5 meter och djupet cirka en meter. Vid rensning skrapar och gräver man bort mer av jord och lera än vid föregående rensning som gjordes för ett 15-tal år sedan. Innebär då att djup och bredd ökar lite för varje gång. Det kan man också se där vägtrummor under överfarter ligger tydligt över dikesbotten. Dikesrenen närmast asfalten var gräsbevuxet och inte speciellt hög eller bred innan men nu är gräset som band ihop materialet borta.

Annons

Annons

Nu finns inga marginaler som behövs ibland vid möten, särskild vid tunga och breda transporter. Nu är det gjort och ingen kan ändra på detta men jag och flera boende hade hellre sett att pengarna istället hade gått till att ta bort buskar på bortre dikeskanten där det är skymd sikt, rensat brunnar eller bättrat på beläggningen.

Ser ibland på hur anslag för infrastruktur minskar, särskilt på vägar runtom på landsbygden men låt anslagen ge resultat och förbättring. Vattnet det rinner även om gräset finns där i dikena.

Ingemar Göthberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan