Annons

Annons

Annons

Tidaholm landsbygd sydost

Läsartext
Klappat och klart för årets julmarknad på Hökensås

Snart går vi in i advent och på lördag är det dags för årets Julmarknad i Gälleberg. I år bjuder arrangemanget dryga 20-talet marknadsstånd, lotterier, serveringar och julpromenad.

Detta är en läsartext.

Under förra årets Julmarknad i Gälleberg kom det en rejäl snöby och höjde julstämningen. Foto: Anna Dagman.

Annons

Daretorpsbygdens Intresseförenings traditionella Julmarknad vid Parhuset sker i sedvanlig ordning lördag före första advent. Så har det varit allt sedan föreningen började arrangera julmarknader på 1990-talet.

I år är dryga 20-talet marknadsförsäljare inbokade och utbudet är väldigt varierande. Här kommer att saluföras lokalt producerade livsmedel av olika slag, julprydnader för hus och trädgård, julkärvar, hantverk och smide med mera.

Annons

Annons

– Det har varit lite tuffare att få fullt vid försäljningsborden i år. Många marknadssäljare lade ner sina verksamheter under pandemiåren och har inte startat upp igen, berättar Margareta Stark som är bokningsansvarig för föreningens marknad.

Under marknadsdagen serveras julfika inne i Parhuset och utomhus är korvgrillen och glöggkoket igång hela dagen. För den som vill sträcka på benen finns en tipspromenad med julfrågor genom byn. Föreningens jullotterier är laddat med massor av vinster och i loppisen trängs julsaker av olika slag med allehanda fyndprylar.

Alla förberedelser är klara för att ta emot försäljare och marknadsbesökare. Nu återstår bara att se om vädrets makter ska bjuda julesnö eller novemberregn.

Lena E Jonsson

Foto: Anna Dagman.

Foto: Anna Dagman.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan