Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Minnesord: "Lilian Kindbom hade ett genuint intresse för människor"

Vi har nåtts av det sorgliga budet att Lilian Kindbom har lämnat oss. Jag lärde känna Lilian när jag kom till Tidaholm som nyexaminerad gymnasielärare 1995. Lilian var då rektor för Komvux och en av mina chefer.

Lilian Kindbom har gått ur tiden.

Annons

Vid den tiden var det relativt hög arbetslöshet i Tidaholm. Många som saknade gymnasiebehörighet läste upp det genom Komvux. Statliga pengar satsades via ”Kunskapslyftet” för detta ändamål. Komvux var en stor del av min tjänst.

Lilian hade ett genuint intresse för människor och engagerade sig i personer som på olika sätt hade det svårt. Hon hade alltid tid för samtal och ett vänligt, uppmuntrande ord på vägen. Lilian var väldigt mån om sin personal. De möten som Lilian ledde med komvux-lärarna var väldigt trevliga och uppskattade. Det bjöds alltid på rejäl fika och ibland måltid som Lilian själv stod för. För mig som var ny i Tidaholm gjorde dessa möten att jag fick lära mig mycket om inte bara komvux-eleverna, utan även om människor, släktförhållanden och hur Tidaholm fungerade överlag.

Annons

Annons

Lilian var en engagerad föreningsmänniska. Hon hade ett mångårigt engagemang i Folkpartiet (idag Liberalerna). Lilian stod till en början i skuggan av sin framlidne make Evert, som var kommunalråd på 1970-talet. Med tiden blev Lilian själv en tung lokalpolitiker med åtskilliga uppdrag genom åren. Hon var även ett respekterat namn i landstinget/ regionen. Det var Lilian som fick mig att ta steget in i lokalpolitiken kring år 2004/2005. Hon var då ordförande i Folkpartiets lokalavdelning.

Det var alltid en glädje att arbeta med Lilian. Hon var intelligent, snabbtänkt, hade humor och medmänsklig värme. Hon var engagerad långt upp i åren även när hälsan började svikta. Så sent som i valrörelsen innevarande år var Lilian ofta framme vid valstugorna och pratade med oss partivänner liksom med valarbetare i de andra partierna. Alltid intresserad, alltid nyfiken på vad som hände och alltid med ett uppmuntrande ord på vägen. Så kommer jag minnas Lilian.

Liberalerna i Tidaholm har förlorat en trogen medarbetare och god vän.

Runo Johansson, kommunalråd

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan