Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
En vecka fri från våld

Initiativet ”En vecka fri från våld” infaller mellan 21 och 27 november. Vi Tidaholm (VT) stöttar initiativet och står upp för ett jämställt samhälle fritt från våld.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

En av fyra kvinnor blir utsatt för någon typ av våld i en nära relation i världens femte mest jämställda land.

Bild: Anna-Karin Pernevill

Annons

En av fyra kvinnor blir utsatt för någon typ av våld i en nära relation i världens femte mest jämställda land. Det handlar om psykiskt, fysiskt, sexuellt, ekonomiskt, materiellt eller socialt våld där även hedersrelaterat våld ingår.

Tidaholms kommun ingår i en överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap mellan social- och omvårdnadsnämnden och Kvinnohuset Tranan i Skövde.

Annons

Kvinnohuset Tranan erbjuder skyddat boende för kvinnor och barn i hela landet som utsatts för våld i en nära relation samt kostnadsfri rådgivning och samtalsmottagning för våldsutsatta och anhöriga. Även våldsutsatta män kan söka sig till Kvinnohuset.

Annons

Föreningen bedriver också förebyggande arbete för ett jämställt samhälle fritt från våld och en del av verksamheten bygger på ideellt arbete och privata gåvor.

Våldet finns överallt, även i vår lilla stad Tidaholm. Alla har vi ett ansvar i att våldet ska upphöra. Kvinnohuset Tranan gör tillsammans med övriga kvinnojoursrörelser ett viktigt arbete som är värd allt stöd.

Vi Tidaholm (VT) kommer fortsätta att stötta alla som tar kampen för ett jämställt samhälle fritt från våld!

Vi Tidaholm (VT)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan