Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
”Mäns våld mot kvinnor måste upphöra”

Idag den 25 november är det FNs internationella dag mot våld mot kvinnor. Det här är aktuellt för oss i Kommunal alla dagar om året. För mäns våld mot kvinnor upphör inte. Så länge det finns kvinnor som misshandlas och dödas i nära relationer behöver vi alla hjälpas åt att bekämpa våldet.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Hanna Nord.

Bild: Peo Janson

Annons

Mäns våld mot kvinnor måste upphöra och det kräver insatser på många olika plan samtidigt. Men tills dess att våldet upphör finns det insatser som Kommunal erbjuder. Vi önskar att de inte skulle behövas men vi är samtidigt stolta över att de finns. För alla medlemmar finns möjlighet till gratis stödsamtal vid Kris- och traumacentrum, och dit ringer man via ett telefonnummer som inte syns i samtalslistan. Faktum är att de i flera fall faktiskt har räddat liv. Men vi behöver alla hjälpas åt. Det här behöver vi alla göra:

Annons

Annons

Säg ifrån i fikarummet om någon drar ett kvinnoförnedrande, homofobt eller rasistiskt skämt. Eller visa att du inte håller med genom att inte skratta med.

Visa barn vi träffar i vår vardag hur man behandlar varandra med respekt redan från tidig ålder.

Lokala politiker – för upp frågan på agendan i din kommun, se till att kvinno-, tjej- och ungdomsjourer får långsiktigt stöd och resurser.

Kollega, granne, chef, familjemedlem, kompis – att fråga hur någon mår, eller att säga att man finns där kan betyda allt. Ta gärna reda på var du kan vända dig för att få stöd eller hur du kan göra för att lyfta frågan på olika sätt.

Våga knacka på dörren hos grannen eller ring polisen om du hör något misstänkt.

Vi kommer fortsätta kräva förändring i den här frågan. Vi fortsätter kämpa för jämställdhet, högre löner och bättre villkor för kvinnor – men framförallt kräver vi att våldet mot kvinnor upphör och att alla som kan ska göra allt i sin makt för att bidra till detta. Och att vi alla gör något – det gör faktiskt skillnad.

Hanna Nord, ordförande Kommunal Falköping-Tidaholm

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan