Annons

Annons

Annons

Tidaholms GS

Många bra prestationer på TGS-cupen

TGS-cupen avslutade tävlingssäsongen för Tidaholms GS gymnaster.

Så här gick det för hemmaklubben i Idrottshallen.

Amanda Karlsson, Olivia Bender & Ebba Elioneri

Bild: Privat

Annons

Tidningen har tidigare berättat om Sofia Johanssons och Hanna Söderbergs prestationer i TGS-cupen. TGS kom till start med många tävlande.

Under lördagsförmiddagen tävlades det i steg 1-4. Clara Johansson och Sophie Worall tävlade i steg tre, medan Freja Friberg, Maja Bromander och Elin Mide Nimstad deltog i steg 4.

– Vi hade dessutom sju tjejer som tävlade i steg 1 och gjorde sin första tävling någonsin. Dessa tjejer började träna i september och det var ett nervöst men taggat gäng som fick visa upp vad de tränat på under hösten. Samtliga tjejer i steg 1-4 gjorde fina prestationer och några av dem får nu fortsätta klättra uppåt i stegserierna, berättade tränaren Lisa Jönsson.

Annons

Annons

Gymnasterna i steg 1-4.

Bild: Privat

Under lördagseftermiddagen tävlade Amanda Karlsson, Ebba Elioneri och Olivia Bender i steg 6.

– Amanda Karlsson gjorde en bra tävling men hade tyvärr några fall. Hon hamnade precis utanför prispallen på en fjärdeplats i mångkampen. I barr tog hon ett välförtjänt guld för tredje tävlingen i rad samt ett silver i fristående, sa TGS-tränaren.

För Amanda var tävlingen hennes sista i steg 6 då hon nu kvalificerat sig för att tävla i steg 7 nästa säsong.

– Ebba gjorde även hon en fin tävling. Hennes bästa redskap blev bom där hon tog en fin sjätteplats. Olivia tävlade inte mångkamp men gjorde riktigt bra ifrån sig på fristående där hon tog hem guldet.

Ella Worall, Evelina Stjerna & Ella Tóllmen

Bild: Privat

På söndag förmiddag tävlade Evelina Stjerna i steg 7.

– Det blev en ”blandad tävling” för Evelina med många fall. Mångkampen blev inte riktigt som hon tänkt sig men hon tog hem bronset. Hennes bästa redskap blev fristående där hon vann guld och i hopp där hon slutade tvåa. Man märker att det varit en lång tävlingssäsong för Evelina och nu blir det skönt att få återhämta sig.

Annons

På förmiddagen tävlade även Ella Worrall och Ella Tóllmen i klubbpokal. Båda tjejerna gjorde riktigt fina prestationer.

Annons

– Ella Tóllmen blev trea i mångkampen, etta i hopp, trea i barr och etta i fristående. Ella Worrall blev trea i hopp samt tvåa i fristående.

Maja Bertilsson vann mångkampen i regionspokalen.

Bild: Privat

På söndag eftermiddag tävlade Maja Bertilsson i regionspokalen. Maja gjorde en riktigt bra tävling och vann mångkampen. Hon tog även hem guldet i barr, samt silver i både fristående och bom.

– Maja har haft en väldigt tuff säsong och det var väldigt roligt att se henne få visa sitt bästa jag. Gymnastik är väldigt tuff mentalt och att ladda om efter en tuff period kräver en hel del. Det var väldigt häftigt att få se henne göra det denna tävling, sa Lisa.

Med denna tävling är nu tävlingssäsongen slut för TGS gymnaster.

– Det har varit en lång och lärorik säsong för alla så det ska bli väldigt skönt med en återhämtningsperiod med träning och uppbyggnad.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan