Annons

Annons

Annons

SM-veckan i Skövde 2023

Bekräftat: Storstjärnan missar SM i Skövde – hemmahoppet också tveksam

Om en vecka drar SM-veckan igång i Skövde. Först ut på programmet är tävlingarna i längdskidor som avgörs på Billingen.

Men redan nu står det klart att tävlingen blir mindre stjärnklar än vad man först hoppats.

Text

Nu är det bekräftat att Frida Karlsson missar SM-veckan i Skövde kommande vecka. Dessutom verkar det osannolikt att Johanna Hagström kommer att ställa upp.

Bild: Maxim Thore / BILDBYRÅN, Johanna Wallen / BILDBYRÅN

Annons

Längdskidåkning är stort i Sverige med flera åkare i världstoppen. Intresset för sporten har därmed länge legat på en väldigt hög nivå. Så när det blev klart att SM-veckan skulle anordnas i Skövde var just längdskidåkningen ett av de stora dragplåstren.

Men nu står det klart att den kanske största stjärnan, Frida Karlsson, missar SM. Det bekräftar svenska skidförbundet för P4 Skaraborg. Karlsson har dragits med en förkylning som gör att hon prioriterar vila istället för att tävla på SM.

Annons

Annons

Men inte nog med att Karlsson kommer att saknas när SM drar igång i Skövde. Det ser även ut som att ytterligare ett gäng av de svenska toppåkarna, bland andra Jonna Sundling och Ebba Andersson, kommer avstå SM-tävlingarna till förmån för världscupen.

Inte heller hemmahoppet Johanna Hagström från Falköping ser ut att ställa upp i SM.

Därmed ser tävlingarna i längdskidor ut att tappa rejält i lyskraft inför SM-veckan.

De landslagsåkare som däremot är klara för SM-veckan är, enligt P4 Skaraborg, Calle Halfvarsson, Oskar Svensson, Anton Persson, Jens Burman, Leo Johansson, Anna Dyvik, Moa Ilar, Märta Rosenberg och Lisa Ingesson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan