Annons

Annons

Annons

IFK Skövde

Uppgifter: Förre förbundskaptenen tackade nej till IFK Skövde

IFK Skövde är på tränarjakt efter att Henrik Signell tackar för sig efter säsongen. Enligt uppgifter han bland andra förre förbundskaptenen Ola Lindgren fått frågan.

Text

Ola Lindgren har enligt uppgift fått frågan om han är intresserad av att ta över IFK Skövde efter Henrik Signell.

Bild: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Annons

Det var för lite drygt en månad sedan som det stod klart att Henrik Signell lämnar IFK Skövde efter att hans kontrakt går ut i sommar. Signell är inne på sitt tredje, och alltså sista, år i IFK Skövde och när det var dags att antingen förlänga eller tacka nej så valde han till slut det senare.

– Ibland kommer livet lite i vägen och nu kom ett val att antingen skriva på för två nya år eller kliva av efter säsongen. Det var ett svårt val men jag bryr mig och respekterar klubben för mycket för att göra det halvhjärtat. Då valde jag istället att ta beslutet att lämna, sa han själv om beslutet när det meddelades.

Annons

Annons

Sedan dess har IFK Skövde varit på jakt efter en ersättare till Signell och enligt uppgifter till Sportbladet har IFK Skövde varit i kontakt med Ola Lindgren som nu är förbundskapten Finland. Lindgren har också varit förbundskapten för Sverige och vunnit fyra SM-guld som tränare för IFK Kristianstad.

Men enligt samma uppgifter har Lindgren tackat nej till Skövde då han för tillfället inte är intresserad av att träna klubblag.

Sportbladet nämner också Kristian Bliznac, Jonas Källman och IFK-legendarerna Kristian Svensson och Rasmus Wremer som potentiella ersättare som huvudtränare till kommande säsonger.

Oavsett vem det blir så har klubbens sportchef en tydlig bild av vilken typ av tränare han vill ha i klubben framöver.

– Vi har alltid ett antal grundkriterier som jag har varit med och tagit fram och det handlar om internationell erfarenhet, ledarskap, marknads- och mediahantering, stor handbollskompetens och så vidare, sa Ulf Nyström på frågan om vilken typ av tränare de letade efter när Signell tackade för sig.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan