Annons

Annons

Annons

Stenstorp

Hoheisel smaksatte ginet med tång – kan bli bäst i världen

Sockertången från havet sätter smak på ginet.

Receptet gav stenstorparna Olav och Linda Hoheisel en Country Winner i World Gin Awards.

Nu kan Fjällbacka Gin bli bäst i världen.

Text

Fjällbacka Gin, med smak av sockertång från Västkusten, blev bäst i Sverige i sin klass, och kan bli Gin of the Year. Linda och Olav Hoheisel fick också pris för hibiskus-smaksatta Pink Gin och London Dry Gin, med enbär som smaksättare.

Bild: Peo Janson

Annons

Den småskaliga tillverkningen i Mill Gin har plockat utmärkelser år efter år i ett halvt decennium. Förra året blev till exempel Old Tom, utvecklad på destilleriet i Stenstorp, bäst i Sverige i tävlingen World Gin Award. Som Country Winner fanns den bland dem som kunde bli Gin of the Year i sin klass.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan