Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Läsartext
Avlägsen släkting till Taube bjöd på paradmarsch

SPF Seniorerna i Tidaholm har haft månadsmöte i Villan.

Thomas Landahl var dagens underhållare.

Detta är en läsartext.

Lottförsäljning är en återkommande punkt när SPF håller månadsmöte.

Bild: Alf Bogren

Annons

När ordförande Agneta Hendrikson hälsade SPF:s medlemmar välkomna till mötet den 13 mars berättade hon att några medlemmar lämnat återbud på grund av problem med väglaget. Det kom ändå många, som fyllde lokalen.

Underhållningen stod Thomas Landahl för. Han är från Skara och sjöng ett tjugotal sånger. Han började med Fritiof Anderssons paradmarsch, en tidig låt av Evert Taube, som passade bra, då han tillhör Taubes släkt. Hans mormor var född Taube, och kusin till Evert och jag minns som barn att hon berättade om att hon lekte med sin kusin.

Annons

Balladen om Fredrik Åkare och Cecilia Lind stod också på programmet. Eftersom han var i Tidaholm ville han sjunga en sång av Eddie Meduza, "Om jag blir lika gammal som farfar." Sven Ingvars låt "Säg inte nej" sjöng han också. "Mellan hägg och syrén" av Mats Ljung från Vinköl framförde han också och slutade med den humoristiska dikten/sången "Färdtjänst."

Annons

Lisbeth Persson hade haft kontakt med Berit Johansson, som föreslog en resa till Hjo för att studera Estrid Ericsons konst, det var hon som startade Svenskt Tenn. Man kunde också studera trästaden vid en vandring i "gamla Hjo".

SPF har en tävling mellan de olika föreningarna. Tidaholms SPF klarade sig bra ända till kvartsfinalen den 23 februari, då man missade en fråga.

Agneta berättade också om KPR, där SPF och PRO finns med. Man får också hjälp med mobiltelefon VUX 27 mars, 17 och 24 april. Hon påminde också om vårkursen på Helliden, som man måste anmäla sig , om man vill delta.

Sista programmet svarade Susanne Swärd för. Hon är trafikansvarig för Tidaholms kommun och är kontaktperson med Västtrafik. Hon berättade om seniorbiljetten för alla som fyllt 75 år, men för Flextrafik, SJ-tåg eller färdtjänst gäller inte seniorbiljetten. Man kan få kontakt med henne på Tidaholms kommun på vardagsförmiddagar.

Nästa program tisdagen 11 april kommer Jesper Carlman och berättar om kriminalvårdsanstalten "innanför murarna." 8 maj spelar Gordon Gamblers irländsk musik med Brita Bromander och Johanna Andersson med flera.

Annons

Lars Hjertén

Trubaduren Thomas Landahl

Bild: Alf Bogren

Ordförande Agneta Hendrikson

Bild: Alf Bogren

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan