Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
Det här är långsiktiga strukturella förändringar

Inom politiken är det viktigt med långsiktighet på alla områden. För att få en ordentlig överblick krävs objektiv bedömning och en helhetssyn, som belyser möjligheter och problem flera år framåt i tiden.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Socialdemokraterna i Tidaholm förtydligar uttrycket långsiktiga strukturella förändringar.

Bild: Arkivbild

Annons

Strukturella förändringar påverkar ofta människor i deras vardag och kan därför vara svåra beslut att fatta. Av den orsaken anser vi att det är politikernas ansvar att helhetsbedömningen görs utifrån hela kommunens bästa.

För oss socialdemokrater är det viktigt att all skattefinansierad kommunal verksamhet prioriteras ansvarsfullt och kommer tidaholmarna till del.

Annons

Strukturella förändringar kan till exempel innebära att nya arbetssätt införs. Det kan krävas att små enheter slås samman, för att klara kompetensförsörjning och kvalité i verksamheterna. Det innebär ibland omfattande förändringar av verksamheter som kräver stora anpassningar för att klara ekonomi, kvalitet och lagkrav. Det är precis vad långsiktiga strukturella förändringar är och kan vara.

Annons

För att värna välfärden är det angeläget ”att lyfta på alla stenar” och se olika lösningar som främjar kommuninvånarnas behov och personalens arbetsmiljö. Vi socialdemokrater ser hellre att välfärden kommer så många som möjligt till del istället för att olika intressen ställs mot varandra.

Socialdemokraterna i Tidaholm

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan