Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
Vi ska analysera varför resultaten skiljer sig åt

Svar till "snart pensionär". Tack för din insändare om SPF Seniorernas undersökning "Hemtjänstindex" som mäter kvaliteten inom fyra delområden, vilka är: Information, Biståndshandläggning, Utförande samt Stöd och utveckling.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skillnaderna i resultaten ska utredas, säger social och omvårdnadsnämndens ordförande Peter Friberg (M). Personerna på bilden har inget med hemtjänsten i Tidaholm att göra.

Bild: Arkivbild

Annons

De data som utgör indexet baseras på kommunernas inrapporteringar i olika system där de därefter analyseras och vägs av dem som utgör "Hemtjänstindex".

Så sent som för någon vecka sedan var förvaltningens egna rapport om kvalitén uppe för diskussion på arbetsutskottet och då gav jag förvaltningen i uppdrag att beställa hem SPF:s rankningsrapport för att analysera den och återkomma varför de skiljer sig åt. Mycket troligen har SPF andra "värderingskriterier" än vad kansliet har haft.

Annons

Annons

Att social- och omvårdnadsnämnden gör en omorganisation av verksamheten är just för att personalen skall få bättre förutsättningar att ge brukarna bättre handläggning och utförande bland annat enligt de kriterier som "Hemtjänstindex" anger. Detta gäller även de övriga verksamheter som ryms inom nämndens ansvarsområde.

Så mitt enkla svar är att arbetet redan är påbörjat, eftersom vi från politikens sida redan innan SPF:s rapport inte var nöjda med den årliga rapporten om kvalitén som vi får.

Vänligen, Peter Friberg (M)

Ordförande i Social- och omvårdnadsnämnden

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan