Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Unik konsert på Saga – 14 dömda kvinnors berättelser tolkas

På onsdag, 29 mars, blir det två konserter på Sagateatern - Röster från insidan. En skolkonsert och en konsert för allmänheten.

Det är ett sångprojekt som bygger på intervjuer med kvinnor på anstalt, kompat av Etnogruppen. Efteråt sker samtal med personal från Tidaholmsanstalten.

Text

Det blir en unik konsert på Saga baserat på djupintervjuer med kvinnor som avtjänat fängelsestraff eller som varit på behandlingshem.

Bild: Mattias Holgersson

Annons

LÄS OCKSÅ: Urpremiär på Saga: ”Vi söker körsångare som vill stå på scenen”

Att vara avskild från sina barn, vänner, familj. Att inte gå och komma när en vill. Skammen över att ha sårat, skadat, mördat, misshandlat, förstört.

Annons

14 dömda kvinnor på anstalt, behandlingshem och som har muckat är djupintervjuade av Annica Carlsson Bergdahl.

Annons

Berättelserna utgör underlag till ett sångprojekt, enligt community music modell. Lina Ekdahl har skrivit tio sångtexter utifrån djupintervjuerna och Matilda Sjöström har gjort musik. Kören leds av Carin Åkesson och Sångensemblen Iris utgör basen i ”storkören”. Live på scen finns också Kulturskolans Etnogrupp som kompar kören.

Under konserten visas fotografier i ett bildspel av kända fotografen Elisabeth Ohlson.

Konserten stöds av Västra Götalandsregionen, Mariestads kommun, Tidaholms kommun, Kriminalvården, Jane och Dan Olssons stiftelse för sociala ändamål och Iris Jonzén-Sandbloms och Greta Jonzéns stiftelse.

Till den allmänna föreställningen är det frivillig entré som inte behöver förbokas.

Källa: Tidaholms kommun

Bild: Maya Ståhl

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan