Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
Radio Tidaholm uppmärksammade bortgångna eldsjälar

Radio Tidaholm uppmärksammade bortgångna medlemmar och eldsjälar för föreningen under årsmötet nyligen.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Två lokala radioprofiler som lämnat etern och jordelivet.

Annons

Styrelsen hedrade Lars Rönnefelt ”Rönnis” inte med en tyst minut, vilket i radions värld är motsatsen till det vi vill skapa, utan i stället lyssnade vi på en av vår vän- och radiokollegas program under tystnad med leenden på våra läppar och saknad i våra hjärtan.

”Rönnis” har under många år varit en lokal patriot för Radio Tidaholm, dels engagemang i styrelsen som ansvarig utgivare och föreningen, men också känd röst från inspelningar med sina egna program. Radio Tidaholm kommer därför sända hans program i repris under våren för att hedra en kär vän.

Annons

Annons

Föreningen har även beslutat att skänka 500 kronor till djurskyddet Skaraborg för att hedra Rönnis som djurvän.

Föreningen uppmärksammade ytterligare en vän och lokal radioprofil, Ronny Schultz, som gick bort under pandemiåret 2021. Ronny var den outtröttliga programledaren som var bland de första som sände på kanalen. Han ledde premiärprogrammet och första sändningen för Radio Tidaholm.

Ronny ledde närradions egna programpunkt som sändes varje onsdag i flera års tid under jingeln ”Radio Tidaholm 101,6 mhz av tidaholmare för tidaholmare”. Med programpunkter som ”vårt kära SLA” och ”evenemangskalendern” med inbjudna lokala ”kändisar” och gäster. Han hade också ett stort hjärta för föreningslivet.

I slutet av sitt engagemang så sände han för lokala biodlarföreningen i programmet ”Zumzum lilla sommarbi” och man fick följa med ut i naturen och lyssna till en biodlares vardag och nyttan av pollineringen.

Styrelsen och ordf. Alexander Lagerholm,  Tidaholms Närradioföreningen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan