Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
Har inte lovat F-6-skola i Fröjered för alltid

Replik till Miljöpartiet de Gröna. Vi fem partier inom den styrande majoriteten är övertygade om att samtliga tre ytterskolor i Tidaholms kommun är betydelsefulla och värdefulla för våra barn och unga, familjer, personalen och kommunens utveckling i stort.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Fröjereds skola.

Bild: Thomas Gustafsson

Annons

LÄS MER: Kommer det nya styret att svika sitt viktigaste vallöfte?

Vi är tydliga: Landsbygden ska utvecklas och inte avvecklas! Detta innebär inte att allt ska förbli som det alltid har varit. Skolans verklighet idag med nya läroplaner, elevhälsan, speciallärare- och pedagoger, olika lärmiljöer och anpassad pedagogik samt digitaliseringen innebär höga krav som ska uppfyllas.

Annons

Annons

Det är vårt ansvar som politiker att se till att Tidaholms skolor hänger med i den utvecklingen och lever upp till att ge våra barn och elever samt personal de allra bästa förutsättningar för att nå dagens kunskapsmål samt att hela skolorganisationen är långsiktigt hållbart. Detta innebär att vi kommer att se till att Fröjereds skola utvecklas och inte avvecklas så som exempelvis Ernst och Youngs utredning om ytterskolornas roll inom skolorganisationen föreslår. Men att Fröjereds skola för alltid ska vara en F-6 skola är inget budskap som någon av oss fem partier gick till val på.

Genom ett ansvarsfullt beslut om en lösning för Fröjereds skola lever vi både upp till dagens lagkrav och vårt vallöfte om att behålla och utveckla. Dessutom ger ett tydligt och permanent beslut en efterlängtad stabilitet och arbetsro som långsiktigt gynnar både elevernas och personalens samt landsbygdens utveckling!

Vi Tidaholm, Moderaterna, Sverigedemokraterna, Liberalerna, Kristdemokraterna

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan