Annons

Annons

Annons

Tidaholm landsbygd nordost

Insändare
Svekdebatt att vänta?

Den styrande majoriteten betonar i ett svar till Miljöpartiet de Gröna att de inte lovat att Fröjereds skola skall vara en F6-skola för alltid. Nej självfallet inte. Vem kan lova det?

Men jag är övertygad om att de flesta såg och uppfattade utfästelserna i valrörelsen som ett löfte inför den kommande mandatperioden.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Fröjereds skola, ständigt omdebatterad.

Bild: Thomas Gustafsson

Annons

Nu är ”den kommande mandatperioden” här och det är dags att infria uttalandena om Fröjereds skola. Det är dags att ta beslut om ändrade upptagningsområden och fylla våra ytterskolor med lämpligt antal elever.

”Det går om bara viljan finns” är en gammal moderat slogan som passar väl in i sammanhanget.

I sin insändare för istället majoriteten fram ”skolans verklighet med nya läroplaner, elevhälsan, speciallärare och pedagoger…”o.s.v., som underförstått skulle ligga som hinder för att bibehålla våra landsbygdsskolor.

Annons

Annons

Om man tar ”professionens” ensidiga utsagor på allvar kan det bara betyda en sak: I hela Sverige kommer det inte att finnas kvar en enda skola på landsbygden. Tror ni verkligen på det? Frågan kvarstår: skall ni fortsatta att gå i ”professionens” ledband eller skall ni göra er fria och infria era vallöften som många väljare litat och hoppats på?

Att göra om Fröjereds skola till en F3-skola är och förblir en avveckling - inte en utveckling.

Uppgiven demokrat

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan