Annons

Annons

Annons

Tidaholms GS

Formbesked av TGS inför hemmatävlingen

Tidaholms GS tävlade med ett stort gäng i Eskilstuna. Tävlingen var ett genrep inför tävlingen på hemmaplan.

Sofia Johansson, Ella Tollmén, Evelina Stjerna, Amanda Karlsson, Maja Bertilsson, Ella Worrall, Lillva Johansson.

Annons

Under helgen som gick var Tidaholms GS och tävlade i Eskilstuna. Under lördag förmiddag tävlade Ebba Elioneri i steg 6. Och gjorde bra ifrån sig.

– I steg 6 var det 47 startande gymnaster och Ebba hamnade på en fin femteplats i mångkampen trots ett fall på första redskapet som var bom. Ebba skakade av sig fallet och kunde visa fina serier på de tre resterande redskapen. Hon stod för tävlingens bästa fristående där hon belönades med guldet samt var ytterst nära medalj i barr där hon blev fyra, berättade tränaren Lisa Jönsson.

På eftermiddagen tävlade Amanda Karlsson, Lillva Johansson, Ella Worrall, Ella Tollmén, Maja Bertilsson, Sofia Johansson och Evelina Stjerna.

Amanda Karlsson och Lillva Johansson deltog i steg 7.

Annons

– Amanda gjorde en helt okej tävling men hade tyvärr en del fall som drog ned totalpoängen. Lillva tävlade endast i barr och hade tyvärr ett fall i det redskapet. Tjejerna var helt ganska nöjda med tävlingen men önskade ett lite bättre resultat, sa TGS-tränaren.

Annons

Ella Worrall och Ella Tollmén tävlade i klassen regionspokal.

– Där lyckades Ella Tollmén ta hem guldet i mångkampen och Ella Worrall blev femma. Ella Tollmén tog även guld i både bom och fristående samt ett brons i barr. Ella Worral belönades även hon med en medalj då hon tog hem andraplatsen i bom. Det var riktigt bra jobbat av båda tjejerna.

Maja Bertilsson och Sofia Johansson tävlade rikspokal. För Maja var detta första tävlingen på denna nivå.

– Och hon gjorde en fin tävling. Maja tog hem silvret i mångkampen, brons i hopp, silver i barr, guld i bom samt silver i fristående. En riktigt lyckad tävling för hennes del, sa Lisa Jönsson och fortsatte:

– Sofia hade en lite tuffare tävling med en miss i bom som påverkade poängen en del. Dock ligger Sofia högt i svårighet i denna klass och lyckades trots missen ta hem guldet i mångkampen. Hon tog även guld i barr och fristående, ett silver i hopp och ett brons i bom.

Evelina Stjerna tävlade i ungdoms-SM. Detta var Evelinas första mästerskap och första tävlingen utanför stegserierna.

– Evelina blev femma i mångkampen och hade sin starkaste prestation i fristående. Evelina hade tyvärr en del fall som påverkade totalpoängen. För Evelina handlade denna tävling framför allt om att skaffa sig erfarenhet inför framtiden. Vi åkte dit för att se och lära för att kunna utvecklas och se vad vi behöver träna på för att visa oss ännu starkare på denna nivå, sa Lisa Jönsson.

För hela gänget blir det att ladda om då vi redan på söndag (21/5) ska tävla igen. Då blir det hemmatävling i Tidaholm!

Ebba Elioneri.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan