Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Läsartext
Han har avbildat artister inom bluesen – visas på festivalen

I samband med Dusty Roads bluesfestival 19-20 maj visar Tidaholms museum ett urval av konstnären och bluesfantasten Ola Johansson bilder i entrén på Vulcanen, besöksmålet på Vulcanön i centrala Tidaholm.

Detta är en läsartext.

I samband med Dusty Roads bluesfestival 19-20 maj visar Tidaholms museum ett urval av konstnären och bluesfantasten Ola Johansson bilder i entrén på Vulcanen.

Annons

Ola Johansson, konstnär och fotograf från Låstad, har förevigat artister från bluesjam och konserter runtom i hela Sverige. Hans känsla för att fånga ”blå ögonblick” har resulterat i mängder av akvareller och fotografier som förmedlar den styrka och mystik som omgärdar bluesen.

I samband med Dusty Roads bluesfestival 19-20 maj visar Tidaholms museum ett urval av Olas bilder i entrén på Vulcanen, besöksmålet på Vulcanön i centrala Tidaholm. Utställningen finns kvar till 10 juni då smides-SM tar över utrymmena på Vulcanen.

Annons

Annons

Bilderna finns att se från den 19 maj, vernissage med Ola på plats sker strax före lunch den 20 maj. Då kommer också The Nick Bastard Quartet som dagen till ära kör runt på flaket till en av Sveriges första långtradare, en ”Tidaholmare”. Första stoppet blir på Vulcanön utanför museet, där man samtidigt inviger ett industrikonstobjekt.

Anja Praesto

Olas blå bilder.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan