Annons

Annons

Annons

Tidaholm Centrum

Insändare
Nuvarande sittande politiker lika handlingsförlamade som föregående uppställning?

Löftena om ett Tidaholm för invånarna klingar falskt då det enda man får är medömkan och beklagan över den rådande situationen istället aktiva insatser och handlingar.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Stöket på Torggatan och Kyrkogatan på helgnätterna måste få ett slut, uppmanar insändarskribenten.

Bild: Claes Rydholm

Annons

I många, många år har oljudet på Torggatan och Kyrkogata på fredags- och lördagsnätter uppmärksammats av upprörda och irriterade hyresgäster utan att några resultat eller förbättringar skett från kommunens sida.

Kommunen talar om att de vill ha en levande innerstad, men hur levande blir den när människor inte kan bo där? När människor flyttar av den enda anledningen att de inte kan sova på nätterna?

Kommunen talar om samarbeten med polis och ungdomarna i stan för att komma till bukt med buset, men var är polisen när stöket och oljudet är som värst?

Jag personligen har gett upp när det kommer till att ringa polisen då det aldrig finns resurser att skicka på sådana ärenden som stök och oljud. Jag är inte dum, jag har all förståelse och respekt för att resurserna inte räcker till och att det finns betydligt viktigare saker för polisen att prioritera än stök och oljud.

Annons

Annons

Vidare hänvisar polisen till kommunen som beslutar om vilka ordningsregler och trafikregler som ska gälla i stan och deras ansvar kring att ordning upprätthålls. När man sedan ringer kommunen om problematiken hänvisar de till polisen och polisens skyldighet att bötfälla de som bryter mot lagarna.

Ni förstår, det är som att slå huvudet mot en vägg, INGEN vill ta ansvar för problemet, skulden och ansvaret kastas fram och tillbaka mellan polis och kommun.

På Torggatan och Kyrkogata råder kör- och parkeringsförbud efter 20.00. Något som kommunen beslutat om men som kommunen anser att polisen ska säkerställa att det efterlevs.

Polisen däremot anser att kommunen skall se till att ordningen upprätthålls och att de regler och lagar kommunen satt upp efterföljs. Jag anser att det är kommunen uppdrag att göra allt de kan för att de lagar och regler de satt upp efterföljs. Annars är det ju jättelätt för kommunen att införa regler högt och lågt för att sedan frånsäga sig allt vidare ansvar gällande reglerna på någon annan instans.

Dessutom kan nämnas att problemet inte är ungdomarna och epor utan vuxna människor med vanligt körkort. Åldersspannet sträcker sig från yngre körkortstagare till medelålders människor som kanske har både barn och barnbarn hemma. Till saken hör att det är dessa äldre individer som är värst. Människor som har levt snart ett halvt liv och som man tycker borde ha lite vett innanför pannbenet uppför sig anskrämligt. Vågar man sig ut och tala med dem som spelar högt brukar de yngre hörsamma det man säger på ett bra sätt, men talar man med de som man tycker borde förstå bättre har man fått både ölburkar och glåpord kastade efter sig.

Annons

Jag vet redan innan att denna insändare kommer trigga många och att jag kommer få min beskärda del av otrevligheter kastat mot mig, men till er som tycker att vi gnäller och till er som säger att vi borde flytta ut på landet om vi inte tål ljudet frågar jag. Varför ska vi inte kunna bo där vi vill bara för att vissa människor tycker att de inte behöver följa lagar och regler? Jag har inget emot normalt ljud, jag trivs med liv och rörelse och bo centralt. Jag gillar ljudet från människor som är ute och handlar och samtalar på Torggatan, ljudet från bilar som sakta far förbi eller ljudet från afterwork på Jives på fredagar. Jag har inte ens något emot ljudet och musiken från Gränden på fredagar och lördagar men jag vill inte bli väckt 02.00 varje fredag- och lördagsnatt av raggarbilar som spelar så högt att det skakar i fönstren.

Annons

Jag jobbar som undersköterska inom hemtjänsten i Tidaholms kommun vilket innebär att jag även jobbar på helgerna. Jag tror inte att det gått någon förbi att vårdyrket är en yrkesgrupp som lider kraftig personalbrist året om, likaså är det i Tidaholms kommun. I mitt arbete krävs det att jag är pigg och utvilad för att inte misstag ska begås i vården av de som är gamla och sjuka. Det krävs att jag är kapabel att köra på ett säkert sätt så att jag ska kunna ta mig till mina vårdtagare på landet utan att orsaka en olycka.

Jag är sällan utvilad på helgerna. Känner jag att jag kan göra ett perfekt, tryggt och säkert arbete? Nej, tyvärr.

Det har hänt att jag fått sjukskriva mig på grunds av migrän orsakat av brist på sömn. Det händer oftare än jag vill att jag går och jobbar fast jag inte borde för att jag vill inte sätta mina kollegor och arbetsgivare i en ännu svårare personalbrist att lösa. Är det rätt att jag ska behöva sjukskriva mig för att kommunen, min yttersta arbetsgivare, inte lyckas göra något åt situationen på Torggatan/Kyrkogatan.

Annons

Är det rätt att mina kollegor ska bli lidande på grund av ytterligare personalbrist när jag verkligen inte klarar av att arbeta på grund av migrän.

Är det rätt att mina vårdtagare inte har en utvilad, trygg och säker vårdgivare som utför vård och omsorg? Allt bara för att kommunen inte tar sitt ansvar! Vi har bett om det förr och vi ber om det igen. Sätt upp bommar på Torggatan och Kyrkogatan! Då människor uppenbarligen inte har hyfs och vett nog att förstå att följa lagar och regler och respektera sina medmänniskor så är fysiska hinder det enda som hjälper.

Till beslutsfattarna i Tidaholm vill jag säga, kontakta mig gärna! Som hyresgäst i innerstan är jag gärna med i arbetet att utforma en lugnare innerstad nattetid. Kanske är det dags att ni börjar tala med oss som bor här och lever med detta. Jag finns här och ställer upp bara det händer något snart som faktiskt ger resultat!

Jenny Sedjann

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan