Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Läsartext
Tidaholms kvinnliga nätverk firar ett år

Nyligen höll det nya kvinnliga nätverket ELLA en after work på Turbinen där ett trettiotal kvinnor i arbetsliv samlades.

Då firade nätverket ett år.

Detta är en läsartext.

Eva-Lena Stenberg, Lena Bergman, Linnea Bengtsson och Anna Steen grundade det kvinnliga nätverket ELLA.

Bild: Privat

Annons

ELLA nätverket grundades 2022 av E (Eva-Lena Stenberg, Länsförsäkringar Skaraborg), L (Lena Bergman AnVa Hjo), L (Linnea Bengtsson, Tidaholms kommun) och A (Anna Steen Salong Hon & Han). På after worken hälsade Turbinens VD Charlotte Wänerstig alla välkomna och berättade om sin resa.

ELLA inspirerar, lyfter och kopplar samman kvinnor för utveckling och möjliggör nästa steg i arbetslivet. ELLA passade även på att fira och uppmärksamma sin ett åriga årsdag.

Annons

Annons

Linnea Bengtsson näringslivsstrateg fick till sig från näringslivet att det fanns intresse att skapa ett kvinnligt nätverk. Kontakter togs och genom rätt matchning och tillfälligheter kom ELLA gruppen till och den 19 maj förra året höll ELLA sin första nätverksträff där cirka 50 personer deltog.

Det kvinnliga nätverket hade after work på Turbinen och då berättade Charlotte Wänerstig om den resa som hon har gjort.

Bild: Privat

– Vi förstod snabbt att det fanns ett behov av nätverket och sedan starten har vi haft bra med deltagande och även väntelista emellanåt på våra träffar, säger näringslivsstrategen.

Fyra träffar har hållits sedan starten.

• Den 19 maj höll författarna Emine Lundqvist och Leni Ekendahl från Stockholm i inspirationsföreläsning ”Hur kvinnor kan ta makten över sin ekonomi”.

• Den 22 september kom Emma Sundling VD för Sundlings i Lidköping och berättade om sin resa.

• Den 23 november höll Binella Vannesjö, Majoritetsägare och Hållbarhetsdirektör för AnVakoncernen i föreläsningen.

• Den 24 februari i år kom en Tidahomsbördig person och berättade om sin resa till att bli poliskommissarie i Stockholm. Träffarna har stöttats av Länsförsäkringar Skaraborg, Hälsocenter, Granqvist Beverage House, AnVa och Tidaholms kommun.

Annons

ELLA vänder sig till kvinnor i arbetslivet och välkomnar att fler kommer med och information om träffarna hittar man på facebooksidan Nätverket ELLA Tidaholm.

Intresset för ELLA nätverket har varit starkt och ihållande så ELLA grundarna håller på och sätter programmet för kommande träffar.

– Vi har flera intressanta spår och ser framemot att presentera upplägg inom kort avslutar näringslivsstrategen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan