Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Initierar projekt för att skapa ny sockenbok

Nästa alla socknar i Tidaholm har skrivit någon form av sockenbok, utom Valstad.

Studieförbundet Vuxenskolan Skaraborg initierar nu ett projekt.

Valstads kyrka kommer säkert figurera i en framtida sockenbok om Valstad.

Bild: Arkiv

Annons

AnnBritt Lindén, med rötter i Valstad, tog kontakt med Åsa Bergman, verksamhetsutvecklare på SV, och vill göra ett försök att samla intresserade att få ihop en stabil grupp som samlar in foto, texter med mera och dokumenterar allt i vad som förhoppningsvis blir allt sammanställt i en bok så småningom.

Man har skickat ut meddelandet till folk man tror kan vara intresserade. Och man har också en träff på Valstad Café torsdagen den 21 augusti.

Annons

Annons

Träffen inleds med en presentationsrunda. Alla deltagare ges möjlighet att berätta om just sitt intresseområde: Det kan till exempel vara affären, kyrkan, fotbollen, posten, någon vill kanske skriva texterna eller vara redaktör. Någon kanske har samlat foto från orten och så vidare.

– Alla har sina intresseområden och vi vill ta vara på all kompetens som finns i gruppen. Tillsammans kan vi sedan komma överens om hur vi går vidare med fler träffar och arbetet med att samla in material, foto och annat. Det finns ju så mycket att skriva om. Vi vänder oss till alla som bott eller verkat i Valstad socken och som vill bidra till boken, Oavsett, är du varmt välkommen torsdag den 21 september, hälsar Åsa Bergman.

Den som bor längre bort kan delta via länk.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan