Vi var ett fyrtiotal resenärer på vår buss från Skaraborg och bland dem fanns Uno Ahlstrand från Götene.

-Jag har samlat på Flamingokvintettens skivor under hela deras karriär, berättar han.

- Nästan signerade allihop så det här tillfället ville jag inte missa.

Annons

Det har blivit ett populärt att ta kortsemester med båt och Jan och Irene Ljungqvist från Tibro passade på att fira födelsedag med några goda vänner och Jennifer Thunberg från Kvänum tog ett ledigt dygn för att koppla av inför julstressen tillsammans med sina bröder Dennis och Kenneth Persson.

- Jättetrevlig resa med god mat, men våra rum låg långt ner så det var mycket oväsen från fartygets motor och slammer på bildäcken, säger Dennis. Kanske något att tänka på för er som ska göra en resa.

Det som är lite fascinerande med denna typ av resor är att man får tillfälle till många intressanta möten med sina medpassagerare. Med två travtränare så blev det mycket snack om läget för travet just nu. Conny Holmberg numera pensionerad och Tommy B Andersson från Holmestad, aktiv med verksamhet både på Axevalla i Amerika, var ändå positiva till läget just nu men förändringens vindar blåser inom travsporten.

Lars Kristerz med sin julshow tävlade med Flamingokvintetten om publikens gunst denna kväll men segerbucklan gick nog ändå till de sistnämnda. För första gången på många år körde grundarna av orkestern Hasse Carlsson och Dennis Jarnebrink med sina medmusikanter ett nonstop pass på två och en halv timma. Och det var knökat både på dansgolvet och i lokalen och trängsel framför scenen. Tänka sig: Flamingokvintetten med 57 år i branschen håller stilen än. I sanning imponerande. Och enligt en hemlig källa lär deras spelning i Vara konserthus till våren vara slutsåld utan någon förhandsreklam!