I valet till Tidaholm kommunfullmäktige röstade 85 procent av de röstberättigade. Motsvarande siffra till riksdagsvalet var 86.9 procent. 84,4 procent röstade i landstingsvalet. I alla tre fallen ökade valdeltagandet något.

Moderaterna och Sverigedemokraterna var de partier som ökade mest i kommunvalet och kapade åt sig var sitt mandat till. Det skedde på Socialdemokraterna och Miljöpartiets bekostnad.

Även om S tappade 289 röster jämfört med senast, så kunde partiet återigen konstatera att det har ett klart högre stöd lokalt än på riksnivå.

För Miljöpartiet var resultatet mycket nedslående, man tappade nästan hälften av sina väljare från 2014. 452 röstade på MP för fyra år sedan, 236 den här gången.

Tittar man på de olika distrikten gick Moderaterna ett bra val överlag men ökade mest i Hökensås Södra/Västra. SD har sina flesta sympatisörer på landsbygd. Dimbo med flera toppar på 18,4 procent. I tätorten är partiet betydligt svagare. Det stämmer väl in på röstningsmönstret i övriga Sverige.

På onsdag räknas de sent inkomna poströsterna. Det brukar röra sig om ett 50-tal. Normalt sett brukar det inte påverka mandatfördelningen. Men det har hänt...

Val