Under 1042 dagar cyklade hon genom 45 länder och fem världsdelar. Samtidigt drev hon en välgörenhetsinsamling till förmån för organisationen ActionAid. När Sweden outdoor festival Skövde nu arrangeras för tredje gången kommer hon dit för att berätta om den fängslande sagan om soloäventyret runt jorden.

Med trollbindande foton och ord målar hon mötena med människor, drömmen som gick i uppfyllelse och kampen för att alla flickor ska ges chansen att förverkliga sin.

– Vi är mycket glada att kunna presentera Fredrika Ek för våra besökare. Vi vill ge våra besökare inspiration kring friluftsliv, både genom att prova själva och lyssna på andra, säger projektledare Lotta Stigsdotter från Next Skövde i ett pressmeddelande.

Sweden Outdoor Festival arrangeras för tredje gången på Billingen Skövde 15-16 september. Förra året besöktes festivalen av cirka 9000 personer. Festivalen består av prova-på-aktiviteter utomhus, utställare, mathäng, föreläsningar, tävlingar och inte minst SM i utomhusmatlagning.