Mötet började med att ordförande Majken Nielsen hälsade alla välkomna och öppnade mötet. En parentation över bortgångna medlemmar med medverkan av sång och musikgruppen följde. Ett ljus tändes och Britt Pettersson läste dikten "Det är vackrast när det skymmer" av Per Lagerqvist. Sång och musikgruppen sjöng sedan "Som ett ljus" med text av Monica Forsberg.

Dagordningen fastställdes och till ordförande för mötet valdes Bengt Karlsson till sekreterare Barbro Aglén.

Under nästa punkt nya medlemmar hade man glädjen att hälsa fyra nya välkomna. Detta följdes av rapporter där man tryckte på att det fanns platser kvar till "Ullaredsresan" den 20 mars.

Resorna tillsammans med Falköpings PRO till Köpenhamn den 29-31 maj samt till Tallinn och Riga den 26-30 augusti skall anmälas senast om två veckor. Till en trivsel- och Pubkväll på Festvåning fyran den 18 april finns anmälningslista på expeditionen. Underhållning av trubaduren Staffan Lenberg från Borås och en god buffé serveras därefter.

Program och information om vårkurs på Hellidens Folkhögskola är klart och finns att hämta på expeditionen.

Annons

Tidaholms Riksteaterförening informerade om att "Ett odjur till hembiträde" spelas på Saga den 28 april. "Fredmans begravning" den 13 oktober som framförs i Bibliotekshuset av Romeo- och Juliakören. Den 11 november återkommer 123 Schtunk till Saga med en nya föreställning.

Under punkten skrivelser berättades att 1500 PRO:are har besökt 750 butiker över hela landet för att göra en prisundersökning.

Riksordförande Christina Tallberg har berättat att det finns ett stort allmänintresse för organisationens undersökning och att det är billigast att handla i Skaraborg och Skåne och dyrast i Norrland.

Verksamhetsberättelse, en ekonomisk rapport och revisorernas berättelse förelades och godkändes.

I kaffepausen bjöd föreningen på kaffe och semla.

Därefter vidtog val av funktionärer för år 2018. Majken Nielsen fick förnyat förtroende som ordförande och ny som ersättare i styrelsen valdes Barbro Andersson. Ett mycket gott arbete av valberedningen gjorde att valen gick som en dans. Det var 91 funktionärer varav nio nya som valdes.

Underhållningen stod Sång- och musikgruppen för denna eftermiddag. Man framförde ett antal välkända låtar där Bror Gustavsson dragspel, Leon Jones, Jonny Karlsson och Sören Sandberg gitarr stod för musiken.

Några avgående funktionärer avtackades. Bland dem Anna-Lisa Kling som har varit med i kontakttjänsten i 20 år.

Möte avslutades med dragning av försålda lotter. Vinnare i fifty-fifty blev en glad Lennart Jonsson.

PRO