I januari kom beskedet. Mikael Axelsson lämnar moderklubben Tidaholms G&IF för division 2-laget Tenhult där han har skrivit på ett ettårskontrakt.

VB-sporten träffade Tidaholmstalangen i Jönköping där han trivs, trots reseavståndet som innebär en timme i bil i varje körriktning till och från varje träningspass.

– Pendlingen fungerar jättebra. Det är inga problem.

Under den förra säsongen var han en av Tidaholms G&IF:s viktigaste spelare och med sina tolv fullträffar blev han utsedd till årets bästa spelare i laget.

Men nu är den förra säsongen ett minne blott. I Tenhult hoppas han på nya framgångar, även om kontrasterna är stora.

– Det är klart att det går snabbare på planen och nu ställs jag mot skickligare spelare. Men jag tycker att det har gått bra så här långt. Den största skillnaden är helt klart tempot med betydligt snabbare vändningar. Men jag jobbar på det varje träning.

Till sin hjälp har han den tidigare TG&IF-tränaren Kjell Trakosdjanac. En tränare Axelsson kände till, vilket betydde mycket när han skulle välja klubb.

– Ja, det hade en stor påverkan. Jag visste att han var var en bra tränare, så det var en trygghet.

Axelsson har spelat två matcher för sitt Tenhult. Dock fick den första matchen, som spelades mot Dalstorp, en tråkig inledning. Redan efter 30 sekunder kolliderade den tidigare TG&IF-spelaren Dennis Kazic med en medspelare.

LÄS MER: Kazic om otäcka kollisionen: "Fattade ingenting"

– Jag hade rört bollen bara några sekunder innan det inträffade. De gick upp från varsitt håll och man märkte direkt att det var en ordentlig smäll.

Två ambulanser kom till platsen och ett långt speluppehåll väntade. Det fick Axelsson byta position från mittback till hans egentliga position som är mittfältare.

Men under helgens match blev han åter placerad i backlinjen där han spenderade hela matchen.

– Våra ordinarie mittbackar har inte funnits tillgängliga under båda matcherna. Men att spela mittback har fungerat jättebra. Det är inga problem, trots att det var ett ovant så klart.

Trots att det "enbart" har blivit en poäng för Tenhult har Axelsson fått en bra start i sitt nya lag. 19-åringen har spelat 180 minuter och som nybliven mittback går det inte vara annat än nöjd med enbart ett insläppt mål under den förra matchen.

LÄS MER: Axelsson testspelade med allsvensk förening