I höst arrangeras konstnatten för 18:e gången. En av nyheterna med året arrangemang blir barnens utställning på Kungsbroskolan.

— Jag har tänkt på det här länge, att barnen ska ha en egen utställning och nu blir det så. Vi vill gå ut med det nu så att barnen kan ha sommaren på sig att göra sina verk, säger Johanna Andersson, kultursamordnare i Tidaholms kommun och styrelsemedlem i arrangerande Falbygdens mat och kultur.

Både Agaton och Hjalmar Andersson tänker vara med och ställa ut sina teckningar. Bella Bromander har flera idéer om vad hon vill göra till utställningen, bland annat att göra skålar med hjälp av pärlor och pärlbrickor.

— Och pappa kom på att man kunde ha lampskärmar och klistra på olika saker, säger Bella.

Hur stor barnens utställning blir på Kungsbroskolan beror på hur många som anmäler sig.

— Vi har hela skolan till förfogande så det kan komma att växa. Det här är öppet för vem som helst som vill ställa ut. Och det behöver inte bara vara tavlor. Man kan ställa ut sina skulpturer eller man kan visa en film. Det får vara vad som helst. Det enda man behöver göra är anmäla sig till mig på mejl (johanna.andersson@tidaholm.se) efter semestern, säger Johanna Andersson.