Den 72-årige entreprenören Bert Karlsson började under natten mellan lördag och söndag att spy upp stora mängder blod, berättar Bert i en intervju med Expressen.

– Jag kände att jag hade kväljningar så jag tvingade mig själv att kräkas för att få bort dem. Då kom det bara blod – och det var en hel del blod, säger Bert till Expressen, och fortsätter att berätta att både han och hans fru blev skärrade av händelsen.

Strax därefter larmade paret ambulans, som körde Bert i ilfart till sjukhus. Väl på plats på sjukhus så lades Skara-profilen in och undersöktes genom bland annat gastroskopi.

Efter flera provtagningar konstaterade läkarna att det handlade om en inflammation i tarmen, orsakat av för mycket syra, som låg bakom Berts problem.

– Så måste jag sluta äta en del saker. Bland annat rabarber och must, julmust och sånt. Det ska inte vara farligt det här. Det är behandlingsbart, så det var ju ett lättande besked att få, säger Bert till Expressen.

Under söndagen fick Skara-entreprenören lämna sjukhuset och åka hem, men återvända om tre månader för att ta nya prover, uppger Expressen.