Sommarlov och semestrar är i full gång för de flesta. Vad ska man då hitta på när kvicksilvret letar sig upp mot 30 grader och mer därtill? Mångas svar tycks vara ett besök på Skara sommarland.

Familjen Malm från Jönköping har nyss avslutat sitt första besök på anläggningen. De är nöjda med dagen, men överens om att kötiderna till de olika vattenattraktionerna var lite för långa.

– Men det var en fin och välskött park som gav oss ett gott intryck, intygar mamma Anna-Karin.

Minstingen Oscar var den som trivdes bäst och favoriten var Vortex, det jättelika avloppsröret.

 

Just vattenparken var av förklarliga skäl mest populär denna dag. Elin Lundin från Uppsala hade tagit med sig pojkvännen Joakim Eriksson för ett dopp i det blå.

– Jag var här som liten och nu ville jag visa Joakim stället. Vi har hyrt ett litet hus i Timmersdala och har nära hit, förklarar Elin efter att hon och Joakim nyss kommit ner från Big Drop.

Annons

Brödraparen Fredrik och Wictor Thorstensson och Joel och Alexander Ströh hade tagit sig från Skåne till det blöta sommarlandet. Fredrik förklarar att hans pappa är från trakten och att man har kvar föräldrahemmet där kvartetten bor under besöket i Skaraborg.

– Vi har varit här som små, men det är lika roligt som första gången, menar Fredrik.

– Visst är det en del kötid. Men i det här vädret och mitt i semesterperioden får man räkna med det, konstaterar Alexander.

 

Sommarland är stort och även övriga parken var välfylld. Vid de största gocartbilarna står kompisarna Jonas Knarvik och John Erlandsen från Oslo och väntar på sin tur.

– Vi har bekanta i Skara och har varit här i parken i två dagar med våra familjer. Vi har sett till att göra barn och fruar glada men nu är det vi vuxna guttars tur att få ha lite roligt, skrattar norrmännen.

När parken stängde för dagen hade drygt 10 000 gäster besökt anläggningen, vilket var nytt säsongsbästa.

Vd Hans Ericsson berättar att juli varit en fantastisk månad så här långt.

– Det är roligt för hela Skaraborg eftersom många andra näringsgrenar drar nytta av att vi har många besökare.

För att klara anstormningen har man bland annat satt in extrapersonal vid årets badnyhet, Cobra.

– Cobra har blivit en supersuccé och det är dit alla rusar det första de gör.