Det blir tredje året i rad med utomhusbio i Bruksvilleparken. Idén testades för första gången sommaren 2015 och blev direkt en publiksuccé.

Bion lockade närmare 500 besökare första året, lika god uppslutning var det ifjol.

— Det är underbart att kunna se på bio i utomhusmiljö. Det märks att det är något som tidaholmarna uppskattar, säger Johanna Andersson, kultursamordnare på Tidaholms kommun.

Och onsdagen den 16 augusti är det alltså dags igen.

Såg två filmer

Hittills har 70-talsklassikern Grease samt Dirty Dancing och Star Wars: The Force Awakens visats på vita duken i Bruksvilleparken.

— Förra sommaren såg vi två filmer på samma kväll. Det var rätt så lyckat, men det blev ganska kallt framåt slutet på kvällen.

Annons

Till årets utomhusbio har kultur- och fritidsförvaltningen tagit fram ett urval av fyra filmer som tidaholmarna kan välja bland.

— Vi har försökt täcka in flera olika genrers. En av filmerna är en "klassiker", men i övrigt är de ganska aktuella, säger Johanna.

Välkända titlar

Följande filmer finns att välja emellan:

1) La La Land (2016). Jazzpianisten Sebastian och den aspirerande skådespelerskan Mia blir förälskade, men ju mer framgångsrika de blir, desto svårare blir det att hålla kärleken vid liv.

2) Mamma Mia! (2008). Baserad på succémusikalen Mamma Mia av ABBA. Sophie är precis på väg att gifta sig när hon hittar sin mors dagbok och bjuder in tre män till bröllopet som var och en kan vara hennes far.

3) Rogue One: A Star Wars Story (2016). Ett team från Rebellalliansen tar på sig uppdraget att stjäla ritningarna till Dödsstjärnan från Rymdimperiet.

4) Morran & Tobias - En skänk från ovan (2016). Morran och hennes son Tobias, två lite udda karaktärer på samhällets skuggsida, råkar bränna ned det hus som varit deras hem i 34 år. Med en utbränd husvagn på släp fylld med sotigt bohag går flytten till det nya hem som de tilldelats av kommunen.

Rösta på din favorit

Det är nu upp till er läsare att bestämma vilken av dessa filmer som ska visas i Bruksvilleparken den 16 augusti. Det gör ni genom att rösta på tidningens hemsida, vastgotabladet.se.

Röstningen pågår fram till den 20 juli.