Initiativet Skaraborg Session fortsätter och på torsdagens nätverksträff var temat digital marknadsföring. Gästen för dagen var därför entreprenören Isabella Löwengrip.

– Vi letar efter intressanta profiler som inte varit här tidigare. Vi vill också att personerna ska inspirera företagarna i Skaraborg. Isabella Löwengrip uppfyllde alla krav. Det känns jättekul att hon ville komma hit, säger Camilla Rickstrand som står bakom Skaraborgs Sessions.

Camilla Rickstrand som står bakom Skaraborgs Sessions var glad över att Isabella Löwengrip ville komma på besök.
Foto: Jonna Andersson

Isabella Löwengrip gjorde sig först känd under namnet Blondinbella då hon som 14-åring startade en blogg med samma namn. Idag, 13 år senare, är hon en framgångsrik entreprenör och blev nyligen utsedd till näringslivets mäktigaste kvinna av Veckans Affärer.

– Det jag är bra på är att bygga bolag digitalt och det är det jag har gjort sedan dag ett. Jag har visat att det går att bygga ett bolag via sociala medier och det var därför jag fick utmärkelsen, säger Isabella Löwengrip.

Senast Isabella Löwengrip var på besök i Skaraborg var syftet något helt annat. Då befann hon sig i tingsrätten efter att hon stämt Skövdeföretaget SAJ för kontraktsbrott då de endast lyckats sälja 240 av totalt 7 000 biljetter till hennes föreläsningsturné. I Skövde hade bara 30 biljetter sålts. Det hela slutade med en förlikning och en påse Dumlekolor.

Annons

– Det klart att det är mycket roligare att komma hit under andra förutsättningar som dessa, säger Isabella Löwengrip.

Under torsdagen befann sig betydligt fler än bara 30 personer i publiken. Drygt 150 Skaraborgsföretagare hade hittat till Hjo när Isabella Löwengrip pratade om sin karriär och delade med sig av sina digitala tips.

– Det absolut viktigaste är att hitta något som gör att ditt företag tränger igenom allt mediebrus. Då krävs att man känner sin målgrupp så pass väl att man vet vilken kanal som är bäst, vilken tid på dagen den använder sociala medier och att man är konsekvent, säger Isabella Löwengrip.