En man har anhållits misstänkt för koppleri och en annan misstänks för köp av sexuell tjänst efter ett polistillslag i onsdags kväll mot en misstänkt bordellverksamhet i Trollhättan. Enligt Aftonbladet misstänker polisen att den utpekade hallicken höll till i Skövde innan verksamheten flyttades till Trollhättan.

– Det började som ett tips från kollegorna i Skövde om att det var en konstellation där och sedan framkom det att de flyttat vidare till Trollhättan, säger Anne Åkerblom, tillförordnad gruppchef för polisens människohandelsgrupp i region Väst, till Aftonbladet.

Enligt Aftonbladet har polisen märkt att grupperna ofta flyttar runt mellan olika städer. Dels för att följa efterfrågan och dels för att undvika att åka fast.

– Oftast är det inte jättestora nätverk, utan de kan vara släkt eller bekanta från samma land och stad. Oftast är männen hallickar och kvinnorna som utnyttjas deras flickvänner eller bekanta från hemorten. Kvinnorna är fattiga och utsatta och vill ha en chans att tjäna pengar på något sätt, säger Anne Åkerblom till Aftonbladet.