När Håkan Aspensten började driva Rent - a - wreck-filialen i Skövde var branschen ny för honom. Från att ha en verksamhet med bud och flytt blev han i januari även en del av affärsidén att hyra ut begagnade bilar till ett lägre pris. Resultatet har enligt Håkan varit gott.

– Vi har upptäckt vad som är gångbart och vad folk hyr mest. Det är skåpbilar och minibussar, säger Håkan.

Allt från semesterresande till idrottslag har använt sig av fordonen.

– Vi har fått utöka och köpa en till minibuss. Folk har det till lite vad som helst, när de flyttar eller så.

Läs mer: Rent - a - wreck i Skövde är klart för start

Målet som Håkan har tillsammans med den internationella biluthyrningskedjan är att utöka med 8-10 bilar per år och han hoppas bland annat på fler långtidsbokningar.

– Det skulle till exempel kunna vara ett företag som håller på med ett vägbygge, som behöver en Jeep. Målet är att vi ska ha det så, det är något vi jobbar på.

Just nu är det högsäsong och människor hyr bilar och minibussar, till lite vad som helst.

– Vi hade några killar som skulle till Holland för att tävla med radiostyrda bilar. Det är också mycket golfgäng och i morse kom det några som skulle på mässa i Stockholm.

Annons

En förhoppning är att locka fler idrottsklubbar.

– Jag tänker på de här bowlinggängen, innebandy- och handbollslagen. Om man ska åka ett innebandygäng med till exempel elvaåringar kan det vara kul att åka tillsammans i en minibuss. Det är ju dessutom miljövänligt, säger Håkan Aspensten.