Räddningstjänsten larmades vid 18-tiden om att det brann i en byggnad vid Norra Ringvägen i Tidaholm.

– Det är en lastbil som har brunnit och det har sedan tagit sig i en garagelänga, säger Christian Velander, stabsbrandmästare på Samhällsskydd mellersta Skaraborg.

När räddningsstyrkorna kom till platsen var det en fullt utvecklad brand i lastbilen och det brann då redan i byggnaden. Lastbilen stod utanför byggnaden när den börjat brinna.

Tack vare brandmännen som var på övning fick räddningstjänsten branden under kontroll redan en halvtimme efter att larmet inkom. Man jobbade då med eftersläckning och att kontrollera så att glödbränder inte hade spridit sig i garagelängan.

– De satt redan i bilarna och kunde därför vara på plats inom kort. På så sätt fick vi branden snabbt under kontroll och den kunde släckas, säger Mikael Ström, räddningsledare på plats.

Vid 19.30 var branden helt släckt och räddningstjänsten kunde lämna platsen.

– Jag vet inte hur stora skador det blev på byggnaden. Men de har rivit panel och grejer på byggnaden för att titta efter glödbränder, så det har förstås blivit en del skador, säger Christian Velander.

Inga personer skadades och det fanns ingen ytterligare spridningsrisk till andra byggnader. Några bilar som stod riskabelt till kunde flyttas undan, enligt stabsbrandmästaren.

Personer ska ha hört smällar i samband med branden, och enligt Christian Velander är det inte ovanligt att det smäller vid bränder.

Annons

Brandorsaken är ännu oklar.

– Vi misstänker ingenting just nu, det enda vi vet är att det brann i en lastbil, säger Mikael Ström.