Kapellmästare och trumslagare är Dick Andersson och på dragspel finns Jan Hågedal medan Bertil Ljungqvist spelar bas. Låtarna var genomgående kända. Evert Taube förekom i flera sånger liksom Sven Ingvars och Ulf Peder Olrog. Olrog var mycket populär när SPF:arna var tonåringar. Han avslutade sin karriär som föreståndare för Svenskt visarkiv och samarbetade en hel del med Alf Pröysen från Norge. Tibrogänget visade sig ha en bred repertoar där även Elvis Presley stod på programmet.

Mötet inleddes med att Mats Bende från Suntak informerade om bridge med en kort beskrivning av vad spelet innehåller. Han betonade, att man mycket väl kan börja spela bridge utan förkunskaper och att det är ett sällskapsspel, som passar de flesta. Han delade också ut en informativ broschyr om vad bridge är.

Arne Johansson från resekommittén berättade om planerade resor under våren, som i första hand kommer att gå i närområdet. Ett  resmål kan var Kata Gård i Varnhem, som rönt stor uppmärksamhet och hittills har haft åtskilliga tusen besökare.

Nästa månadsträff som äger rum den 14 maj gästas föreningen av Ewa Styrud från Alingsås, som forskat om hjärnans funktioner och hur de påverkas, när man blir äldre. Vissa har svårt att komma ihåg namn, medan andra får svårare att minnas siffror. Man kan emellertid träna minnet, vilket Ewa Styrud kommer att informera om.

Annons

Lars Hjertén