Skövde

Sigge Mårtensson kom till butiken vid 05.15-tiden på söndagen.

– Jag kom in här, öppnade dörrarna och stängde av larmet. Sedan såg jag att det var rena sjöslaget här inne, det var bröte överallt som stod i vägen, säger Sigge Mårtensson och tittar ut över lagret.

– De har gått upp på taket och sågat sig igenom och gått ner här, säger han och pekar upp mot taket på lagret där det är ett stort hål.

”Jag fick en smärre chock kan man säga”, säger Sigge Mårtensson, butiksägare på Ica i Stöpen, om när han upptäckte inbrottet.
Foto: Lisa Bring

Sigge Mårtensson ringde direkt 112 och polisen kom till platsen och gjorde en teknisk undersökning under dagen. Det visade sig att kassaskåpet var uppbrutet.

– Det är tydligt att det var det de var ute efter, säger Sigge Mårtensson och berättar att kassaskåpet var länsat på innehållet.

– Det är klart man får en chock, sedan får man ju hålla sig så lugn som möjligt och se vad som är helt och vad som går att använda och fixa till.

Själva butikslokalen var orörd efter inbrottet så butiken kunde trots inbrottet hålla öppet som vanligt under söndagen.

Ica Blomman har drabbats av flera inbrott tidigare, men det är ett par, tre år sedan det senaste tillslaget nu, förklarar Mårtensson.

– Det är inte roligt alls det här, säger han.

Relaterat: Flera hundra tusen kronor stals efter fräcka inbrottet
Inbrottet skedde genom att tjuven/tjuvarna gjorde hål i taket i butiken.
Foto: Lisa Bring