Maud och Victoria sjöng härligt och hanterade gitarr, dragspel, munspel, tvättbräda och cajun med den äran. Countrymusiken har sitt ursprung bland annat i folkmusiken i Sydstaterna i USA. Dolly Parton och Joni Mitchell är välkända såväl som sångare och låtskrivare. Ur deras repertoar hade Maud och Victoria valt Apple Jack, Wild flowers, Crescent city och Both sides. De gav också prov på låtar de komponerat själva: My story , en sorgsen och sann historia om två unga älskande och A long road to paradise, om svårigheten att hitta rätt i livet.

De har en del spelningar också ute i kyrkor. Då anpassas låtvalet efter det. Lisa Ekdahls Med kroppen mot jorden som uppmanar att leva i nuet, att njuta av det, passar bra i det sammanhanget. Det gör även Björn Afselius: Mitt hjärtas fågel.

Annons

Till vardags är de musiklärare, Maud på Stöpenskolan i Skövde och Victoria på Vadsboskolan i Mariestad. De är två femtedelar av bandet Mockingbird Hillbillies. När bara de två är ute väljer de att kalla sig Wildflowers med inspiration av Dolly Partons låt med samma namn. Mockingbird Hillbillies förbereder att ge ut en LP med egna låtar, en skiva som förhoppningsvis är klar att släppa till sommaren.

— Denna musikstil har vi inte lyssnat till tidigare här, sa ordföranden Lars Hjertén när han tackade gästerna. Trevligt att inleda det nya året så här. Imponerande att ni utför all musik själva – ingen bakgrund inspelad.

SPF:arna över lag tyckte det var bra underhållning.

— Ett jättebra program. Otroligt duktiga musiker! lät kommentarerna vid kaffeborden efteråt.

Nästa månadsmöte blir säkerligen intressant: Årsmöte och besök av Gudrun Schyman.