Kultur- och fritidsförvaltningen satsning på att visa bio utomhus i Bruksvilleparken började för fyra år sedan och har återkommit år efter år. Det har blivit en stor succé. Hittills har 70-talsklassikern Grease samt Dirty Dancing och Star Wars: The Force Awakens (samma kväll) och Mamma Mia visats på vita duken i Bruksvilleparken.

I år blir det helsvenskt i urvalet.

– Vi väljer att premiera de svenska filmerna eftersom det varit ett bra svenskt filmår. Det saknas dock en action i startfältet för årets röstning. Men vi tänker biografi, musik, komedi och klassiker, säger Johanna Andersson.

Följande filmer finns att rösta på:

1) Ted. Ted Gärdestads makalösa genombrott saknar motstycke i svensk pophistoria. Filmen är en berättelse om en av vår tids största kompositörer, hans orubbliga relation till brodern Kenneth, till musiken och till livet.

Ted.

2) Tårtgeneralen. I mitten av 80-talet utser Jan Guillou Köping till Sveriges tråkigaste stad. Den något försupne mångsysslaren Hasse P tänker motbevisa Stockholmsjävlarna. Han tänker baka världens längsta smörgåstårta och därmed få in Köping (och sig själv) i Guinness Rekordbok.

Tårtgeneralen.

3) Solsidan. Vi får följa de tre paren i en komedi om kärlek, barnlängtan, knepiga föräldrar och oskrivna badregler i Torekov.

Annons

Solsidan.

4) Sällskapsresan. Sällskapsresan (egentligen Sällskapsresan eller Finns det svenskt kaffe på grisfesten är en svensk komedifilm från 1980 i regi av Lasse Åberg. Det är den första filmen i en serie om och med antihjälten Stig-Helmer Olsson och hans vänner.

Sällskapsresan

Det är upp till er läsare att bestämma vilken av dessa filmer som ska visas i Bruksvilleparken den 4 augusti. Det gör ni genom att rösta på tidningens hemsida, vastgotabladet.se. Röstningen pågår fram till den 16 juli.

iFocus har anlitats igen för att visa utomhusfilmen. Folkabo IK svarar även i år för serveringen under kvällen. Fri entré.