Det kom att bli sockervadd, rutschkanor, chokladhjul, hoppborg och karuseller precis som vanligt när det nu på onsdag är dags för den tredje och sista Sommarkvällen i Skara.

Och i centrum för hela kalaset står ju Djäknescenen och där kommer det att hända mycket den här kvällen.

– Det börjar med att några elever från från Olinsgymnasiet spelar och efter dem så går Nanne Grönwall på och så avslutar vi med Lasse Holm och Johanna Beijbom, berättar Peter Gustafsson som är projektledare på MEGA Skara som tillsammans med Skara kommun och näringslivet står bakom Sommarkvällarna.

Så det blir mycket musik från scenen, alltså. Men det blir också en prisutdelning.

– Vi delar även ut årets Tôrpapris till Jonas von Essen och Jonna Sandén. Det priset kommer att delas ut mellan det att Nanne Grönwall och Lasse Holm uppträder. Pristagarna kommer nog också att få visa prov på sina talanger.

Jonas von Essen är världsmästare i minne och har kommit tvåa programmet Talang på TV4. Jonna Sandén är musikalartist som senast spelade i Mamma Mia på stor scen i Helsingfors.

Minnesmästaren Jonas von Essen får, tillsammans med Jonna Sandén, ta emot Tôrpapriset.
Foto: Janne Andersson

Som sagt – det blir ett späckat program i den sista Sommarkvällen. Peter Gustafsson hoppas att många kommer för att ta del av det.

– Om allting är som det ska och vädret håller i sig så får vi hoppas att det blir lika välbesökt som det var senast. Då var det ju en fantastiskt trevlig kväll och jag tror att den här kvällen kan bli minst lika fantastisk.

Annons

Det var välbesökt under senaste Sommarkvällen.
Foto: Emil Dahlin

Trots att det är en final kvar så är Peter redan nu positiv till hur årets Sommarkvällar i Skara har varit.

– Jag tycker att det har varit jättebra och sedan får vi naturligtvis titta vidare på hur vi ska arbeta i framtiden. Vi ska höra vad de olika aktörerna säger och om de vill göra saker på något annat sätt. Det finns alltid något att skruva på så att upplevelsen blir än mer optimal. Men generellt sett tycker jag att det har gått jättebra och det känns som att det här är ett koncept som Skaraborna verkligen har tagit till sig.

Tôrpapriset

Tôrpapriset delas ut till minne av Skaras store underhållare Mats Ljung som avled 2001. Det ..

Tôrpapriset

Tôrpapriset delas ut till minne av Skaras store underhållare Mats Ljung som avled 2001. Det här är det 17:e gången som priset delas ut och årets pristagare är minnesmästaren Jonas von Essen och musikalartisten Jonna Sandén.