Vi har tidigare skrivit att Halv åtta hos mig söker deltagare i Tidaholm. I november kommer två personer som arbetar med programmet att åka runt för att träffa Tidaholms förhoppningsvis mest härliga matlagare. Av dem väljs sedan fyra personer ut som kommer med i programmet med inspelning i mars 2019.

Alla som fyllt 18 år är hjärtligt välkomna att söka till programmet och det enda kravet är att man inte tidigare arbetat professionellt med matlagning. Det blir en intensiv och rolig vecka och ansökningar tas emot senast 20 november. Ansökningar och tips på deltagare till programmet kan skickas till middag@itv.com eller www.shortaudition.com/halv-8-hos-mig.

Presentation av Tidaholm

Men produktionen är även ute efter annat. De vill ha tips och uppslag på vad de ska lyfta fram i de inslag som alltid ingår om orten.

– Vi samlar just nu ihop roliga fakta och kuriosa om orten som vi kan använda oss av i programmet. Vi vill ju göra reklam för Tidaholm på ett kul, annorlunda och informativt vis. Det här är saker som vi sedan främst tar upp i stadspresentationer, men också väver in i övrigt material, säger Elisia Eskola som jag jobbar med TV-produktionen Halv åtta hos mig (TV4).

Annons

Saker som produktionen vill ha förslag på är bland annat:

* Knasigt, knäppt, dialektalt, anekdoter.

* Lokalkändisar. Personer eller föremål/fordon/statyer.

- Lokala rekord; exempel: "På torget har Kalle ätit 100 kanelbullar på trettio minuter.”

- Stans äldsta eller unika byggnader/företag.

- Utsiktsplatser som ger en fantastisk vy över stan.

- Kända personer som bor i stan.

- Finns det något som uppfunnits i stan?

- Finns det nån unik staty med rolig historia bakom?

- Skrönor/sägner?

- Låttexter/dikter om stan?

Tidningen ska också försöka dra sitt strå till stacken. Den som har uppslag kan mejla red.vb@vgt.se så sammanställer vi alltihop för vidare leverans till produktionen.

TV4