I december 2016 öppnade Eddy Lundqvist restaurang Lilla Krogen, vid Hertig Johans torg i Skövde. Namnet kom sig av lokalens storlek, bara 135 kvadratmeter inklusive källare. Nu har Eddy tagit över grannlokalen där hälsokostbutiken Hälsokraft finns, men lägger ner den 1 oktober.

– Jag kommer att börja bygga om den 3 oktober, säger Eddy Lundqvist.

– Planerna för hur det skulle kunna bli har jag haft länge, då vi har varit väldigt trångbodda.

Väggen mellan de två lokalerna kommer att slås ner. Baren, som i nuläget sitter ihop med köket i gamla lokalen, kommer att byggas upp i den nya i stället. Där bar och kök är nu, blir det bara kök.

– På så vis får vi ett större kök, även om det inte kommer att synas så stor skillnad för gästerna. Men för oss som jobbar här gör det en väldig skillnad.

Den nya lokalen är på ungefär 85 kvadratmeter och efter ombyggnaden kommer det att finnas totalt 60 platser.

– Vi kommer att byta till större bordsskivor i gamla delen och ha lite färre bord med större mellanrum. Det blir färre platser, men mer rymligt för både gäster och personal.

– Utökningen gör att vi lättare kan ta emot större sällskap. Bland annat kommer vi i den nya delen att ha två runda bord med plats för tio personer vardera.

Blir det några förändringar i menyn?

– De förändringar som blir är på detaljnivå, men det är ju detaljerna som gör det. Vi jobbar hela tiden för att bli mer lokala. De större ytorna i köket ger oss möjlighet att använda ännu mer lokala produkter.

Annons

– Vi kommer också att utöka vår snacksmeny med fler smårätter än vad vi har idag. Vinsortimentet kommer att bli något större och vi får även in fler ölsorter. Allt detta möjliggörs av den större ytan, säger Eddy.

Även utomhus kommer man att bli större då uteserveringen utökas till att räcka längs med hela fasaden mot torget.

– Längre fram siktar vi på att bygga en inglasad uteservering på sidan mot Hertig Johans gata också, men det blir nog inte förrän 2020.

Personalstyrkan kommer att utökas med ytterligare en kock och en serveringspersonal. Restaurangen kommer att vara öppen under hela ombyggnationen, med undantag för lunchen under nyöppningsdagen, som beräknas till den 29 november.

– Det är lite preliminärt, men om bara bygget går som jag tänkt, så blir det invigning av den nya Lilla Krogen då.

Kommer ni att byta namn till Den Något Större Krogen efter expansionen?

– Nej, vi har varit så små från början att vi snarare skulle byta från Den Pyttelilla Krogen till Den Lilla Krogen, så det får vara som det är, säger Eddy Lundqvist.

Mat